onsdag 16 mars 2011

LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN

Skräck för nervstarka

En frostbiten vinterkväll möter Oskar sin nya granne, Eli. Han är en ensam och utsatt 12-åring. Hon är vampyren som levt i 200 år. En blodbestänkt saga om förbjuden kärlek, ondska och otyglad lust. Men också om mod och vänskap.
John Ajvide Lindqvists ”Låt den rätte komma in” har redan skrämt världen. Nu får den världspremiär på Uppsala stadsteaters kusligaste scen. Välkommen ner i teaterns källare till en grym och gripande vacker teaterupplevelse.

”Låt den rätte komma in” är Jakob Hultcrantz Hanssons första regiuppdrag på Uppsala stadsteater. Han arbetar som skådespelare och regissör och är sedan lång tid fast medlem i ensemblen på Västanå Teater. Just nu är han aktuell som “Ulf” i Daniél Espinosas kommande långfilm “Den fördömde” som sänds på SVT julen 2010. Uppsalaborna kan dessutom se honom som Levin i “Anna Karenina” samt i “Elaka Måns” här på Uppsala stadsteater under våren.

av Jakob Hultcrantz Hansson efter John Ajvide Lindqvists bok
Regi: Jakob Hultcrantz Hansson
Scenografi & kostym: Fridjon Rafnsson
Ljus: Jonas Nyström
Mask & peruk: Anna Lilja

Medverkande: Jesper Feldt, Tytte Johnsson, Robin Keller, Victor Nyström*, Bahar Pars, David Rangborg, Elisabeth Wernesjö

*Praktikant från Teaterhögskolan, Luleå