måndag 27 juni 2011

GÖSTA BERLINGS SAGA

Gösta Berlings Saga 2011 blev en publik och kritikersuccé! Föreställningen slutade på en beläggningsgrad av 109%, den beläggningsmässigt största succén i BerättarLadans historia.

"Det är extra vemodigt att lägga en sådan roll som Gösta Berling i arkivet. Jag kommer sakna de kollegor som nu slutar. De har gjort ett kanonjobb. Det har varit en fantastisk sommar, en fantastisk upplevelse. Jag är väldigt tacksam för den här tiden." Säger Jakob efter sommaren.


"Jakob Hultcrantz Hansson briljerar i rollen som prästen Gösta Berling." Yvonne Ihmels
Lyssna på recensionen "En hyllning till teatern" SR Kulturnytt.
Lyssna: "En hyllning till teatern"

Övriga recensioner:
 DN "Jakob Hultcrantz Hansson stämmer på pricken med min föreställning om den försupne prästen som efter varje misslyckande föds till nytt liv, på en gång stor och känslig." Leif Zern

 SvD "Sorg och död finns som ett stråk genom hela berättelsen, starkast personifierad i Gösta själv. Jakob Hultcrantz Hansson, liksom stigen direkt ur Lagerlöfs skaparkraft, framstår ofta som en sorglös livsnjutare, men det vilda levernet är ett sätt att handskas med vånda, skuld och självförakt." Sara Granath.

Expressen "Jakob Hultcrantz Hansson som Gösta Berling gör sin främsta rolltolkning hittills på Västanå Teater." Nils Schwartz

NWT "Gösta Berling - lysande spelad av Jakob Hultcrantz Hansson" Mats Dahlberg

VF "Jakob Hultcrantz är Gösta Berling i denna uppsättning. Hans växlingar mellan demoni och ömsinthet, mellan eruptiv kraft och hopplös förstämning är enastående, till synes helt autentiska." Rolf Ahlzén

GP "Hultcrantz Hansson är ståtlig som Gösta, med resning mitt i allt elände han förorsakar. Vekheten finns där, som ett ärligt och vackert drag."

aftonbladet "... Jakob Hultcrantz Hanssons Gösta, kraftfull, gränslös och efterhand allt mer söndertärd av självförakt."

| bakgrundsbild ur Gösta Berlings Saga 2011, foto: Per Hardestam |