söndag 22 juli 2012

LA DEN RETTE KOMME INN

Hösten 2012 "La den rette komme in" på Nord Trønderlag Teater i Norge. Premiär 15 november. Manus och regi Jakob Hultcrantz Hansson.

Nord Trønderlag Teater är en entusiastisk länsteater som har tagit in en underbart begåvad ensemble till sin storsatsning med "La den rette komme inn".

Det känns privilegierat att få arbeta med John Ajvide Lindqvists bok om Oskar och Eli ännu en gång. Den här gången har vi en produktion vars axlar vi kan hoppa från. Mycket blir nytt och annorlunda men vi märker också att många av de idéer och tankar som vi hade på Uppsala Stadsteater var väldigt bra.

En stor skillnad denna gång är att föreställningen ska turnéra. Vi besöker de sju största scenerna i länet med 300-500 platser i salongen. Detta ställer andra krav på föreställningen. Det vi förlorar i intimitet måste vi vinna i poesi och storslagenhet. Det är viktigt att föreställningen når ut i salongen och inte "stannar" på scenen. Givetvis får vi inte tappa det sköra och sårbara. En utmanande balansgång.

Föreställningen kommer bli än mer visuell. Vi har hittat en starkare mytologisk bildvärld.
Förra gången lyckades vi bra med att bygga upp skräckmomenten, denna gång ska vi vara bättre på att ta till vara på dem. Efter ett lyckat skräckmoment uppstår något hos publiken som inte får stressas förbi.

V.44
Femte arbetsveckan. Akt 2. Alla tekniska detaljer och effekter ska vara på plats. Ser fram emot detta! /Jakob


Läs mer om tidigare produktioner till höger under Arkiv.
| bakgrundsbild ur Gösta Berlings Saga 2011, foto: Per Hardestam |